Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Lakberendezési hibák és hogyan kerülhetjük el őket

2024. augusztus 15. - mrncia

A lakberendezés során számos hibát elkövethetünk, amelyek ronthatják az otthonunk esztétikai és funkcionális értékét. Az alábbiakban bemutatom a leggyakoribb lakberendezési hibákat, és tippeket aduok azok elkerülésére.

Túl sok bútor és dekoráció

Az egyik leggyakoribb hiba, ha túl sok bútort és dekorációt helyezünk el egy helyiségben. Ez zsúfoltságot és rendezetlenséget eredményezhet.

Megoldás: Törekedj a minimalizmusra. Válassz kevesebb, de nagyobb hatású darabot, és hagyj elég szabad teret a szobában. Gondolj a funkcionalitásra, és csak azokat a bútorokat tartsd meg, amelyekre valóban szükséged van.

 

gyerek4.png

Nem megfelelő méretű bútorok

A helyiség méretéhez nem illeszkedő bútorok aránytalan és kényelmetlen elrendezést eredményezhetnek. A túl nagy bútorok szűkítik a teret, míg a túl kicsik elvesznek benne.

Megoldás: Mérd le a helyiséget, és gondosan válaszd ki a bútorokat. Figyelj az arányokra, és próbáld megvizsgálni, hogyan illeszkednek a térbe. Használhatsz tervezőprogramokat vagy egyszerűen papíron is megrajzolhatod az elrendezést.

nappali3.png

Rossz világítás

A világítás kulcsfontosságú az otthon hangulatának és funkcionalitásának kialakításában. A rosszul megválasztott világítás sötét, barátságtalan környezetet teremthet.

Megoldás: Kombináld a különböző világítási megoldásokat. Használj általános világítást, helyi világítást és hangulatvilágítást. A természetes fényt is maximálisan használd ki, és ne feledkezz meg a tükör használatáról, amely visszaveri a fényt és tágasabbá teszi a teret.

1.png

Figyelmen kívül hagyott funkciók

Sokan esnek abba a hibába, hogy a designra összpontosítanak, és figyelmen kívül hagyják a helyiség funkcióit. Ez különösen igaz lehet a nappali vagy a konyha esetében, ahol a praktikum elengedhetetlen.

Megoldás: Gondolj először a funkcióra, és csak utána a designra. Minden bútornak és dekorációnak legyen meg a maga helye és célja. Például a konyhában ügyelj arra, hogy a munkafelületek könnyen elérhetők legyenek, és elegendő tárolóhely álljon rendelkezésre.

1_1.png

Nem megfelelő színválasztás

A színek nagy hatással vannak a helyiség hangulatára és térérzetére. A rosszul megválasztott színek nyomasztóvá vagy hideggé tehetik a teret.

Megoldás: Válassz színeket tudatosan. Figyelj a színek pszichológiai hatásaira, és próbálj meg harmonikus színpalettát kialakítani. Ha bizonytalan vagy, válassz semleges alapokat, amelyeket kiegészíthetsz élénkebb színekkel.

3.png

Túl kevés személyes elem

Az otthonodnak tükröznie kell a személyiségedet és az életstílusodat. Ha túl kevés személyes elemet használsz, az otthonod sterilnek és élettelennek tűnhet.

Megoldás: Integráld a személyes tárgyaidat és emlékeidet a lakberendezésbe. Családi fotók, utazási emlékek, kézzel készített tárgyak mind hozzájárulhatnak az otthonosság érzéséhez.

nappali5.png

Elhanyagolt tárolási megoldások

A megfelelő tárolási megoldások hiánya rendetlenséget és káoszt eredményezhet.

Megoldás: Gondoskodj elegendő tárolóhelyről. Használj beépített szekrényeket, polcokat és tárolóegységeket, hogy mindennek legyen helye. A multifunkcionális bútorok, mint például az ágy alatti tárolók vagy a tárolós dohányzóasztalok, praktikusak és helytakarékosak.

13.png

Helytelen elrendezés

A bútorok rossz elrendezése zavarhatja a szabad mozgást és a helyiség funkcionalitását.

Megoldás: Tervezd meg az elrendezést gondosan. Ügyelj arra, hogy a bútorok ne akadályozzák a közlekedést, és a helyiség központi elemei könnyen elérhetők legyenek. Használj zónázási technikákat, például szőnyegeket vagy bútorcsoportokat, hogy különböző területeket hozz létre a helyiségben.

2.png

 

A képek saját, program által generált fotorealisztikus megoldások.

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtervezés

Kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr8518467019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása