Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Lakberendezés ökológiai szemlélettel

Nóra és az ökológiai otthon

2024. augusztus 12. - mrncia

Nóra számára az új otthon egy új élet kezdetét jelentette. Mindig is vonzotta a fenntartható életmód, ezért elhatározta, hogy otthonát ökológiai szemlélettel alakítja ki. Az új lakásban lehetőséget látott arra, hogy mindent a saját elképzelései szerint rendezzen be, miközben figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat is.

Az első lépés az volt, hogy természetes és fenntartható anyagokat válasszon. Nóra elindult a helyi bolhapiacokra és antikváriumokba, ahol régi, használt bútorokat keresett. Megtalálta a tökéletes kanapét egy kis üzletben, amelyet az előző tulajdonos éppen eladni készült. A kanapé szerkezete még jó állapotban volt, de a huzatot ki kellett cserélni. Nóra talált egy helyi kézművest, aki organikus pamutból készült új huzatot varrt rá. Így a kanapé nemcsak környezetbarát lett, hanem egyedi és stílusos is.

Az étkezőasztalt egy régi ajtóból készítette, amelyet egy bontási területen talált. Lecsiszolta és újrafestette, majd egyszerű, de elegáns fa lábakat szerelt rá. Az asztal köré szintén használt székeket helyezett, amelyeket egy helyi antikvitás boltban vásárolt. Az újrafestett és kárpitozott székek tökéletesen illeszkedtek az asztalhoz, és az egész étkező otthonos és barátságos hangulatot árasztott.

A konyha felújítása volt az egyik legnagyobb kihívás, de Nóra itt is kreativitását és ügyességét használta. A régi konyhaszekrényeket lecsiszolta és fehérre festette, így azok újszerűen hatottak. Az új fogantyúkat olcsón beszerezte, de ezek modern és elegáns megjelenést kölcsönöztek a konyhának. A konyhapultot laminált anyagra cserélte, amely olcsóbb volt, de mégis tartós és esztétikus. A hátfalra öntapadós csempéket helyezett, amelyek könnyen felrakhatók és pénztárcabarát megoldást jelentettek.

Nóra az energiahatékonyságot is szem előtt tartotta. LED világítást használt, és fontolgatta napelemek telepítését, hogy csökkentse az energiafogyasztást. Az otthonában több okos eszközt is beépített, például termosztátokat és időzítőket, amelyek segítettek optimalizálni az energiafelhasználást. Az új hűtőszekrényt és mosogatógépet is energiatakarékos modellekre cserélte, amelyek nemcsak a környezetet kímélték, hanem hosszú távon a rezsiköltségeket is csökkentették.

A lakásban számos szobanövény kapott helyet, amelyek frissességet és tiszta levegőt biztosítottak. Az egyik sarokban egy kis beltéri kertet alakított ki fűszernövényekkel és zöldségekkel, amely friss élelmiszert biztosított számára. Az otthoni kertészkedés nemcsak szórakoztató volt, hanem hozzájárult ahhoz is, hogy kevesebb műanyag csomagolású élelmiszert vásároljon.

A természetes tisztítószerek használata is fontos volt számára. Nóra saját készítésű tisztítószereket használt, amelyek ecetből, szódabikarbónából és citromléből készültek. Ezek hatékonyak voltak, és nem tartalmaztak káros vegyi anyagokat. A takarítás egyszerre lett környezetbarát és egészséges, mivel a természetes alapanyagok nem terhelték a légutakat és a bőrt.

Történetpin képe

A dekorációra is nagy hangsúlyt fektetett. Nóra számára a részletek is nagyon fontosak voltak. A falakra egyszerű, de stílusos képeket és polcokat helyezett, amelyek praktikusak és dekoratívak is voltak. A polcokra személyes tárgyakat, könyveket és növényeket tett, hogy a tér otthonos és barátságos legyen. Az egész térben elhelyezett növények frissességet és természetességet vittek a helyiségekbe, miközben alacsony költséggel jártak.

Történetpin képe

Az éjszakákon, amikor egyedül ült a nappaliban, és hallgatta a város zaját, Nóra gyakran elgondolkodott azon, milyen messzire jutott. Az új otthonában minden tárgy, minden apró részlet tükrözte az ő értékeit és elkötelezettségét a fenntartható életmód iránt. A barátai és családja is elismeréssel szóltak az otthonáról, és sokan inspirációt merítettek az ő fenntartható életmódjából.

Egy nap, amikor barátai látogatóba jöttek, az egyikük megjegyezte: "Ez az otthon annyira te vagy, Nóra. Mindent áthat a természet szeretete és az a gondoskodás, amit minden egyes részletbe belevittél." Nóra mosolyogva nézett körül a nappaliban, és büszkeséggel töltötte el, hogy sikerült egy olyan otthont teremtenie, amely nemcsak szép és kényelmes, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is.

Nóra számára az otthon most már nemcsak egy hely volt, ahol élhetett, hanem egy olyan hely, amely tükrözte az ő értékeit és elkötelezettségét a környezetvédelem iránt. Az új otthonában minden nap egy újabb lépés volt a fenntartható és tudatos élet felé, és Nóra boldog volt, hogy ezt az utat választhatta.

Képek forrása a képre kattintva elérhető!

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtervezés

Kövess Instagramon is!

*A cikk a képzelet szüleménye, de teljes egészében megvalósítható elemeket tartalmaz!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr3418463375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása