Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Japandi stílus: a japán és skandináv design találkozása

2024. július 26. - mrncia

A japandi stílus ötvözi a japánok tiszta, sima vonalait, semleges színeit, világos tereit és a természetes elemek iránti szeretetét a skandináv funkcionalitással. Ez a kombináció egy olyan álomszerű teret hoz létre, ahol a japán esztétika találkozik a skandináv kényelemmel. Nem csoda, hogy a japandi stílus egyre népszerűbb azok körében, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni az esztétika és a kényelem között.

A japandi stílus alapelve a "kevesebb több" elve, ezért a bútorok minimalista világába kalauzolnak, de minden darabnak megvan a maga története és funkciója. Ebben a stílusban a párnák nemcsak kényelmesek vagy szépek - mindkét feltételnek meg kell felelniük. Az esztétika és a funkcionalitás egyensúlya minden bútordarab esetében fontos, így a skandináv trendek és a japán minimalizmus tökéletes harmóniában találkoznak.

A japandi stílus elemeire jellemző a fenntarthatóság és a környezettudatosság is. Fontos megvizsgálni, honnan származik az adott termék, és milyen körülmények között készült. Emiatt gyakran a kis üzletek és szakemberek műhelyei szolgálnak a legjobb forrásokként ezekhez az elemekhez. A természetes anyagok, a minimalista design és a funkcionalitás hármasa nyugodt, harmonikus és esztétikailag megnyerő otthont teremt.

japandi.png

Főbb jellemzők

Minimalizmus és egyszerűség A japandi stílus alapja a minimalizmus, ahol minden elemnek megvan a maga helye és funkciója. A felesleges díszítések és túlzások kerülése jellemzi ezt a stílust, előtérbe helyezve a tiszta vonalakat és a tágas, lélegző tereket.

Történetpin képe

Természetes anyagok A japandi stílus nagy hangsúlyt fektet a természetes anyagokra, mint a fa, bambusz, kő és vászon. Ezek az anyagok nemcsak esztétikailag vonzóak, hanem fenntarthatóak és környezetbarátak is.

Neutrális színpaletta A színek terén a japandi stílus a neutrális árnyalatokat részesíti előnyben, mint a fehér, bézs, szürke és lágy földszínek. Ezek a színek nyugalmat és harmóniát árasztanak, és tökéletes alapot adnak a természetes anyagok kiemelésére.

Funkcionalitás és kényelem A japandi stílusban a funkcionalitás és a kényelem elsődleges szempont. A bútorok egyszerűek, de kényelmesek és praktikusak. A skandináv design elemeit, mint a puha textíliák és kényelmes ülőhelyek, kombinálják a japán esztétika letisztultságával.

Természetközeli életmód A japandi stílus a természetközeli életmódot is előtérbe helyezi. A beltéri növények és természetes fény használata kulcsfontosságú elemei ennek a stílusnak, amely segít létrehozni egy békés, nyugodt környezetet.

 

Bútorok és dekoráció

 

japandi_butor_dekor.png

Színpaletta

A japandi stílus színpalettája neutrális és földközeli árnyalatokból áll, amelyek nyugalmat és harmóniát árasztanak:

  • Fehér és bézs: Tisztaság és egyszerűség.
  • Szürke és földszínek: Stabilitás és természetközeli érzés.
  • Pasztell árnyalatok: Finom és nyugodt kiegészítő színek.

A japandi stílus egy tökéletes kombinációja a japán és skandináv design elemeinek, amely egy harmonikus, nyugodt és letisztult otthont teremt. Ez a stílus nemcsak esztétikailag vonzó, hanem fenntartható és környezetbarát is, amely tökéletes választás a modern, tudatos életmódhoz.

Képek forrása a képre kattintva elérhető!

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtrervezés

Kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr4718454593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása