Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Állatbarát lakberendezés: Rita és kedvencei

2024. augusztus 07. - mrncia

Rita mindig is rajongott az állatokért, és amikor új lakásába költözött, elsődleges szempont volt számára, hogy otthonát kedvencei számára is kényelmessé és biztonságossá tegye. Két macskája, Mici és Cirmi, valamint kutyája, Maxi, mindannyian különleges helyet foglaltak el az életében, ezért elhatározta, hogy lakásukat az ő igényeiknek megfelelően alakítja ki, anélkül hogy feláldozná a stílust és az esztétikát.

Padlóburkolat és bútorok kiválasztása

Az első lépést a padlóburkolat kiválasztásával kezdte. Tudta, hogy az állatok gyakran okoznak kisebb baleseteket és karmolásokat, ezért strapabíró, könnyen tisztítható anyagot választott. A laminált padló és a kerámia járólap mellett döntött, mivel ezek jól ellenállnak a nedvességnek és a karcolásoknak.

A bútorok kiválasztásánál Rita figyelembe vette, hogy az anyagok ellenálljanak a macskák karmainak és a kutya szőrzetének. Választása olyan szövetekre esett, mint a mikroszálas anyagok és a bőr, amelyek könnyen tisztíthatók és tartósak. A kanapéra és fotelekre levehető huzatokat vásárolt, hogy szükség esetén egyszerűen kimoshassa őket.

Kényelmes pihenőhelyek

Rita gondoskodott arról, hogy minden kedvence számára legyen egy kényelmes pihenőhely. A nappaliban a kanapé mellett egy puha kutyaágy kapott helyet, amelyet Maxi szívesen használt. A macskák számára Rita több macskafát és polcot is felszerelt, ahol Mici és Cirmi kedvükre mászhattak és pihenhettek. A macskafák stabilak és több szinten biztosítottak pihenőhelyeket, amelyeket a macskák imádtak.

A hálószobában egy külön polcot helyezett el az ablak mellett, amelyet macskáknak tervezett. Így Mici és Cirmi kényelmesen napozhattak és nézhették a kinti világot. Maxi számára egy külön párna került az ágy mellé, hogy közel lehessen gazdájához, de saját helyen pihenhessen.

Etető- és ivóhelyek

Az etető- és ivóhelyek elhelyezésére Rita különös figyelmet fordított. Az étkezőben egy sarokban helyezte el az állatok etetőtálait és vizes tálait, ahol könnyen hozzáférhettek, de nem voltak útban. A kutya és a macskák számára külön etetőtálakat használt, hogy mindenki kényelmesen ehessen. Az etetőtálakat könnyen tisztítható anyagból választotta, és alájuk csúszásgátló szőnyeget helyezett, hogy ne mozduljanak el.

Történetpin képe

Biztonságos közlekedés

Rita gondoskodott arról, hogy otthonában mindenhol biztonságosan közlekedhessenek kedvencei. Az ablakokra és erkélyajtóra macskahálókat szerelt, hogy Mici és Cirmi biztonságban legyenek, amikor szellőztet. Az elektromos kábeleket elrejtette vagy kábelvédőkkel látta el, hogy a macskák ne rághassák meg őket. A szobanövényeket is olyan helyre tette, ahol az állatok nem fértek hozzájuk, és kizárólag állatbarát növényeket választott.

Játék és szórakozás

Az állatok szórakoztatása is fontos szempont volt. Rita számos interaktív játékot és foglalkoztató eszközt helyezett el a lakás különböző pontjain. Maxi számára különböző rágójátékokat és puzzle játékokat vásárolt, amelyek hosszú időre lekötötték a figyelmét. A macskáknak kaparófákat, játékegereket és tollas játékokat helyezett el, hogy mindig legyen mivel játszaniuk.

Tisztaság és higiénia

A tisztaság fenntartása érdekében Rita rendszeresen porszívózott és törölgette a bútorokat. Az állatok alvóhelyeit és játékait is rendszeresen tisztította, hogy minden higiénikus maradjon. A macskaalmot egy jól szellőző helyiségben helyezte el, ahol könnyen hozzáférhettek a macskák, de nem volt útban. Később szeretne olyan egyedi mosdószekrényt, melynek alsó része alkalmas az alom tárolására és a cicák is könnyen hozzáférnek.

 

Dekoráció és stílus

Rita számára fontos volt, hogy otthona ne csak praktikus, hanem stílusos is legyen. Olyan dekorációs elemeket választott, amelyek illeszkedtek az otthon színvilágához és hangulatához. A macskafák és kutyaágyak színe harmonizált a bútorokkal, így azok szerves részévé váltak az enteriőrnek.

Történetpin képe

Otthona így lett egyszerre stílusos és állatbarát, ahol kedvencei is ugyanolyan jól érezhették magukat, mint ő maga. A barátai és családja is elismeréssel szóltak az okos és esztétikus megoldásokról, amelyeket alkalmazott. Rita számára a legnagyobb öröm mégis az volt, hogy kedvencei boldogok és biztonságban voltak az új otthonukban.

Képek forrása a képre kattintva elérhető!

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtervezés

Kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr8018461899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása