Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Feng Shui alapjai: Harmónia és egyensúly az otthonodban

Anna és az új otthona

2024. augusztus 06. - mrncia

Amikor Anna először hallott a Feng Shuiról, csupán egy újabb divatos lakberendezési irányzatnak tartotta. Az élete azonban úgy alakult, hogy egy kis lakásba költözött, ahol minden centiméter számított. Úgy döntött, hogy kipróbálja ezt az ősi kínai térrendezési elvet, hátha valóban segít harmonikusabbá és funkcionálisabbá tenni az otthonát.

Az első lépés az volt, hogy megtisztítsa a teret. A Feng Shui szerint a rendetlenség blokkolja az energiák áramlását, így Anna nekilátott, hogy megszabaduljon minden fölösleges tárgytól. Ahogy szortírozta a régi magazinokat, ruhákat és egyéb használaton kívüli tárgyakat, érezte, hogy az otthona máris könnyedebb és légiesebb lett. Minden darabot, amit elajándékozott vagy kidobott, mintha egy darab régi energiától is megszabadult volna.

Miután a tér kitisztult, következett az energiák irányítása. A Feng Shui elvei szerint az energia, vagyis a "chi", áramlását irányítani kell az otthonban. Anna először a bejárattal kezdte. Egy szép, élénk színű szőnyeget helyezett az ajtó elé, és egy kis tükröt akasztott a falra, hogy visszaverje a pozitív energiát. Az ajtó mellett egy kis asztalra egy tál friss gyümölcsöt helyezett, ami a bőség szimbóluma.

A nappali berendezése következett. Anna a kanapét úgy helyezte el, hogy ne háttal legyen az ajtónak, hiszen ez a pozíció biztonságot és nyugalmat sugall. A szobát világos, természetes színekkel dekorálta, és igyekezett minél több természetes fényt beengedni. Az ablakok előtt könnyed függönyök lógtak, amelyek nem akadályozták a fény áramlását. A növények is fontos szerepet kaptak: a szobanövények nemcsak a levegőt tisztítják, hanem friss energiával is feltöltik a teret.

Történetpin képe

A hálószoba következett, amely a pihenés és regenerálódás szentélye. Anna itt különösen ügyelt arra, hogy az ágyat a legjobb helyre pozícionálja. Az ágy mögött szilárd fal volt, ami biztonságérzetet adott, és az ágy nem volt közvetlenül az ajtóval szemben, hogy az energia nyugodtan áramolhasson körülötte. Az ágy mindkét oldalán kis éjjeliszekrény állt, egy-egy lámpával, hogy egyensúlyban legyen a tér.

A konyha, amely a család és a bőség központja, külön figyelmet igényelt. Anna tisztán és rendezetten tartotta a konyhapultot, és minden nap friss virágot helyezett el az asztalon. A tűzhelyet és a mosogatót úgy rendezte el, hogy ne álljanak egymással szemben, elkerülve ezzel az ellentétes energiák ütközését.

A fürdőszoba, bár kicsi volt, szintén fontos szerepet kapott a Feng Shuiban. Anna itt is ügyelt a tisztaságra és a frissességre. Illóolajokat használt, hogy kellemes illatot árasztó, nyugtató környezetet teremtsen. Egy kis tükör és néhány gyertya segített abban, hogy a tér nagyobbnak és világosabbnak tűnjön.

Ahogy lépésről lépésre átalakította lakását a Feng Shui elvei szerint, érezte, hogy az otthona egyre harmonikusabbá válik. A barátai is észrevették a változást, amikor meglátogatták. Az otthonuk nyugodt és barátságos lett, ahol jó érzés volt időt tölteni. Anna megtanulta, hogy a Feng Shui nem csak egy divatos irányzat, hanem egy olyan életmód, amely segít egyensúlyt teremteni a környezet és a belső világ között.

 

Képek forrása a képre kattintva elérhető!

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtervezés

Kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr9618461317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása