Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Corian® - Az innovatív anyag

2024. július 20. - mrncia

A belsőépítészet és a lakberendezés világában a Corian® anyag egyre nagyobb népszerűségnek örvend. De mi is pontosan a Corian®, és miért választják egyre többen otthonuk vagy munkahelyük kialakításához? Ebben a cikkben bemutatom a Corian® anyag jellemzőit, előnyeit és felhasználási területeit.

Mi az a Corian®?

A Corian® a DuPont™ által kifejlesztett és szabadalmaztatott anyag, amelyet 1967-ben vezettek be a piacra. Ez egy szilárd felületű anyag, amely főként alumínium-trihidrátból (ATH), akrilgyantából és pigmentekből készül. Az anyag összetétele és gyártási folyamata lehetővé teszi, hogy rendkívül tartós, higiénikus és esztétikailag vonzó felületeket hozzanak létre.

A Corian® előnyei

  1. Tartósság: A Corian® rendkívül ellenálló a mindennapi használat során jelentkező kopással, ütésekkel és karcolásokkal szemben. Ennek köszönhetően hosszú élettartamú, és a felülete könnyen megújítható.
  2. Higiénia: A Corian® nem porózus, ami azt jelenti, hogy a baktériumok és a szennyeződések nem tudnak bejutni az anyagba. Ez különösen fontos a konyhai és fürdőszobai felületek esetében, ahol a higiénia kiemelt szerepet kap.
  3. Sokoldalúság: A Corian® könnyen formázható és megmunkálható, így bármilyen egyedi igénynek megfelelhet. Különböző színekben és mintázatokban kapható, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú belső térhez illeszkedjen.
  4. Javítás: Ha a Corian® felületén mégis keletkezne sérülés, azt könnyen és szinte láthatatlanul lehet javítani. A felület csiszolható, így a kisebb karcolások és foltok eltávolíthatók.

Corian® felhasználási területei

A DuPont™ Corian® anyag ugyanolyan jól funkcionál egy szálloda berendezéseként, mint konyhapultként, vagy kültéri burkolatként. Ez annak köszönhető, hogy szilárd és strapabíró, ellenáll még az UV-sugárzásnak is, ugyanakkor szabadon hajlítható felület, amely jól alkalmazható lakásokban vagy más enteriőrökben.

Konyha | Tiszta, gyakorlati, modern

Konyhánk árulkodik rólunk, sokatmondóan mutatja meg azt a szoros kapcsolatot, amely az otthonhoz és a körülöttünk lévő világhoz fűz minket. A megjelenített témák a mindent elrejtő minimalista eleganciától kezdődően átívelnek a „mi imádunk főzni” megoldáshoz, ahol kiállíthatjuk az ünnepelt eszközöket. Az örökké modern DuPont™ Corian® személyiségével szinte bármilyen stílusú konyhát megálmodhatunk. Lehetővé teszi mosogató pult vagy fali panelek láthatatlan illesztését, ezzel esztétikailag harmonikus és funkcionális értékes megoldásokat kínál – óriási előnye, hogy mindezt higiénikusan.

Fürdőszoba | Kényelem, elegancia, tartósság

Az otthonok egyetlen helyisége sem változott olyan gyorsan és radikálisan, mint a fürdőszoba. Menedéket nyújt a mindennapi gondok elől, itt tölthetünk el pár percet kényeztető békességben. A Corian® szervesen közreműködhet a fürdőszoba fejlesztésében. Formálhatóságával, színválasztékával és kézmeleg érintésével hozzájárul a tisztálkodás egészségi és revitalizációs rituáléihoz. Ráadásul ellenáll a szennyeződéseknek, karcolásoknak, penészedésnek és rozsdásodásnak, ezzel gyakorlati és higiénikus segítséget nyújt.

Ételelőkészítés | Könnyű karbantartás, tiszta, izléses

Bárhol, ahol étel készül, tökéletes tisztaságnak kell lennie, nem pedig esetlegesnek. A Corian® anyagot higiéniai, tartóssági és funkcionális jellemzői ideálissá teszik minden olyan helyiségben, ahol az étel a fontos. Más szempontból nézve a dolgot a szín-, anyag- és formaváltoztatásra egyaránt szükség van egy vonzó és érzéki összeállítás megalkotásához. Tömör, egyenletesen, érintésre meleg, ez az anyag első pillantásra a biztonság és megbízhatóság érzetét kelti az emberben és karbantartása is egyszerű. Hozzájárul a tiszta környezet megóvásához, nem mérgező, sokoldalú, ellenálló és javítható: milyen egyéb tulajdonság kellene még az anyagnak ahhoz, hogy egy modern, elegáns és praktikus konyhai területet lehessen létrehozni?

Szállodák | Vonzó egyediség

Napjainkban bolygónk gazdaságának egyik tengelye az üzleti vagy magánjellegű utazás. Amikor utazunk, egy otthonunktól távoli otthont keresünk, hi-tech szakértelem és kényelem kombinációjára vágyunk. A Corian® tartóssága és könnyen tisztíthatósága miatt megbízható partner a szállodaipar számára. Legyen szó fürdőszobai öltözőszekrényről, asztallapról a vendégszobában vagy recepciós pultról, a DuPont™ Corian® napról napra minőséget és szépséget nyújt Önnek. Szilárdsága, tartóssága, és az hogy felületén nem lehet felfedezni semmiféle barázdát, garantálja a könnyen kezelhetőséget és higiéniát. Utazásakor is érezze magát otthon a DuPont™ Corian® társaságában.

Florida's Guide to Corian Countertops - Corian Counters

Közterületek | Innovatív

Bevásárlóközpontok, repülőtéri várók, múzeumok, találkahelyek – a Corian® alkalmazható és tökéletes szolgálatot tesz ezeken a helyeken is. Élettartama és javíthatósága azt jelenti, hogy folyamatos használatnak, de még esetleges sérüléseknek kitéve is tartósan megállja a helyét, közben szépségével, alakíthatóságával és gazdag színválasztékával lehetővé teszi a tervezők számára, hogy egyéniséget adjanak műveiknek.

Intelligens felületek | Automata otthon

Ember és anyag kapcsolatában új dimenziók nyílnak meg. Már digitálisan is tudunk érintkezni berendezéseinkkel és bútorainkkal. Az érzékelő szenzorok beépítési lehetősége a DuPont™ Corian® anyagaiba egyedi kísérletezési teret nyújt a dizájnerek számára számos környezetben. Képzelje el a sima, selymes érintésű felületet, amint utasításra engedelmeskednek. A DuPont™ Corian® lehetővé teszi a dizájnerek számára, hogy szép és érzékeny felületeket alkossanak egy olyan anyagból, mely folyamatosan táguló lehetőségekkel rendelkezik.

Karbantartás és tisztítás

A Corian® felületek karbantartása egyszerű és nem igényel különleges tisztítószereket. A mindennapi szennyeződések és foltok könnyen eltávolíthatók egy nedves ruhával és enyhe tisztítószerrel. Kerülni kell a durva súrolószerek és a forró edények közvetlen érintkezését a felülettel, hogy hosszú távon megőrizzük az anyag esztétikai és funkcionális tulajdonságait.Nagyobb sérülések, esetleges törések is könnyen javithatóak, a javitás után a törés helyen nem lesz látható.

How to repair Corian® Solid Surface - CASF

Le programme Corian® Quality Network Partner

A Corian® egy rendkívül sokoldalú és megbízható anyag, amely számos előnnyel rendelkezik a belsőépítészet és lakberendezés terén. Tartóssága, higiéniai tulajdonságai és esztétikai lehetőségei miatt egyre több helyen választják ezt az innovatív felületanyagot. Legyen szó konyháról, fürdőszobáról vagy akár kereskedelmi térről, a Corian® mindig kitűnő választásnak bizonyul.

Remélem, hogy ez segített megérteni, miért vált a Corian® olyan népszerűvé az elmúlt évtizedekben, és hogy miért érdemes fontolóra venni ezt az anyagot saját projektjeihez.

 

Képek forrása a képre kattintva elérhető!

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtrervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr1318450951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása