Horváth Emerencia lakberendező

MRNCIA home and more

MRNCIA home and more

Skandináv stílus: Egyszerűség és funkcionalitás az Otthonodban

2024. július 17. - mrncia

A skandináv stílus világszerte népszerűvé vált az egyszerűségének, funkcionalitásának és letisztultságának köszönhetően. Nyilván sokat jelentett az elterejdésében, hogy elérhetővé vált a különböző nagy bútoráruházaknak köszönhetően, és reprezentaiv bemutató terekben csodálhatjuk meg a harmónikus kialaktású, szépen megvilágitott lehetőségeket.  Az északi országok, mint például Svédország, Norvégia és Dánia, életvitelének és esztétikai érzékének megtestesítője. Ha szeretnél egy olyan otthont, amely nyugodt, rendezett és természetközeli, akkor a skandináv stílus a tökéletes választás számodra. Sokan már találkoztunk a skandináv stílussal. Számtalan online portálon és magazinban rengeteg fotót láthatunk skandináv stílusú terekről. Néha azonban nem vagyunk biztosak benne, hogy amit látunk, az skandináv stílus, ipari vagy egyszerűen modern? Az évek során a skandináv stílus sok új irányzata is megjelent.

inspiration.png

Színpaletta: A skandináv stílus alapját a világos, semleges színek képezik, amelyek növelik a tér érzetét és a fényességet. A leggyakrabban használt színek közé tartozik:

skandinav_a_leggyakrabban_hasznalt_szinek_infographic.png

 

Anyagok: A természetes anyagok használata elengedhetetlen a skandináv stílusban. Az északi országokban az emberek szeretik behozni a természet elemeit az otthonukba, így a fa, gyapjú és bőr anyagok gyakoriak. 

  • Fa: Világos tónusú fák, mint a fenyő és a nyír, a bútorok és padlók alapanyagai. Ezek az anyagok melegséget és természetközeli érzést kölcsönöznek.
  • Gyapjú és bőr: A gyapjú takarók, párnák és a bőr bútorok kényelmet és luxust sugároznak.

 letoltes_1.jpg

Bútorok: A skandináv bútorok egyszerű, letisztult vonalakkal rendelkeznek, és elsődleges céljuk a funkcionalitás. A skandináv otthonokban a bútorok praktikusak, kényelmesek és jól illeszkednek a mindennapi élethez.

  • Egyszerű formák: A bútoroknak nincs szükségük bonyolult díszítésekre, az egyszerűség a kulcs.
  • Funkcionalitás: Minden darabnak megvan a maga helye és célja, segítve a tér rendezett és tágas maradását.

decoracion_de_salones.jpg

Dekoráció: A skandináv stílus minimalista megközelítést alkalmaz a dekoráció terén is. A túlzsúfolt terek helyett az egyszerű, mégis személyes tárgyak kerülnek előtérbe.

  • Természetes elemek: Növények, fa díszek és egyszerű textíliák hozzák be a természet szépségét.
  • Kevés díszítés: Inkább a praktikus tárgyak, mint például egyedi világítótestek és textíliák dominálnak.

 

hard_to_sell_house_transformed_into_forever_home_the_interiors_addict.jpg

Világítás: A skandináv országok hosszú, sötét telei miatt a természetes fény kihasználása különösen fontos. Nagy ablakok és egyszerű, modern világítótestek biztosítják a megfelelő fényt.

  • Nagy ablakok: A lehető legtöbb természetes fény beengedése érdekében.
  • Modern világítótestek: Letisztult formájú lámpák és csillárok, amelyek kiegészítik a minimalista enteriőrt.

 
ikea_cabinet_reveal.jpg

A skandináv stílus nemcsak esztétikus, de segít egy nyugodt és rendezett környezet megteremtésében is. Ha szeretnél egy olyan otthont, amely harmóniát és egyszerűséget sugároz, kezdj bele ma, és alakítsd át otthonodat ennek a stílusnak megfelelően. Fedezd fel a skandináv design szépségét és funkcionalitását, és hozd létre saját oázisodat az otthonodban.

Képek forrása a képre kattintva elérhető!

Amennyiben segítségre van szükséged otthonod tervezésében, írj Nekem:

h.emerencia(kukac)gmail.com e-mail címre!

Horváth Emerencia lakberendezés-látványtervezés

Kövess Instagramon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mrnciahomeandmore.blog.hu/api/trackback/id/tr5618449005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása